Titukuke is een kleine organisatie in het district Petauke in het oosten van Zambia en is in 2005 opgericht door Getrude Soko. Helaas is Getrude in 2014 na een kort ziekbed overleden. Zij was een charismatische vrouw en vanaf de oprichting de drijvende kracht achter de organisatie.Haar zoon, George Masimba Lukwanda die zijn moeder al vaak assisteerde, is nu degene die het werk zo goed mogelijk voortzet. Hij is jong en enthousiast en werkte al langer voor Titukuke met de jongeren van Petauke.

Titukuke betekent onder andere ‘voorwaarts’ en ‘sta op’. Titukuke is als liefdadigheidsinstelling in Zambia geregistreerd onder nummer ORS/102/20/196.

Titukuke is voor veel mensen in het district Petauke een van de weinige organisaties die zich hun lot aantrekt. Titukuke's grootste aandachtsgebied is onderwijs. Samen met de bevolking en de traditionele leiders heeft Titukuke in de dorpen schooltjes opgericht.

 
Lunchtijd in de nieuwe Titukuke Trust School

In de provincieplaats Petauke heeft Titukuke met hulp van SSTZ een stenen school met drie klaslokalen laten bouwen. Kinderen die geen schoolgeld kunnen betalen, worden gesponsord door SSTZ. Voor hen is het onderwijs gratis.